A BENNFENTES – MARCO ROSSIRÓL

A Bennfentes – Marco Rossiról

Laczkó Zsolt válogatott labdarúgónk, az U.C. Sampdoria egykori jatékosának rovata

A talján szakvezető nagy bravúrt ért el a görög válogatott ellen. Nekem ez nem volt meglepetés, ismerve Marco Rossit! Már az első meccsen lehetett érezni a munkáját: a csapat szervezett, agresszív, motivált, ötletes és fegyelmezett volt, amely hasonló stílusjegyeket mutatott, mint amit a Honvédnál eltöltött közös munka során már megtapasztalhattam.

Marcoról tudni kell, hogy nagyon felkészült szakember. Már a Honvéd edzőjeként is ismert minden egyes játékost az ellenfélből, sőt az NB II. teljes mezőnyét is feltérképezte és kiismerte!

Mindig elemezte a soron következő ellenfelet és ez alapján készítette fel a csapatot a hétvégére.

Ami nekem nagyon tetszett, hogy mindenkit minden egyes nap tudott motívalni, ami komoly szakvezetői képességekről tanúskodik. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy miatta nyertük meg a bajnokságot!

Mindenkiből kihozta a maximumot, elég ha csak a két csatárunkról beszélek, akiket “ütött – vágott” minden áldott nap, hogy jobb és jobb teljesítményre sarkalja őket! (Lanzafame és Eppel). Lanzafaméval ugyanolyan kemény volt, mint bárki mással. De ez nagyon jo teljesitmenyt hozott ki az olasz játékosból, nem véletlenül lett az Év játékosa 2017-ben.

Marco külföldiként is nagyon tiszteli Magyarországot: hálás és megbecsüli az itt kapott lehetőséget! Úgy gondolom, hogy a magyar válogatottnak ilyen edzőre volt szüksége, aki nem fél megmondani a legjobb játekosnak, hogy “figyelj én sokkal többet várok tőled és ha nem csinálod meg amit kérek, akkor nem játszol és majd “jön más”!

Taktikai szempontból a magyar válogatottnak is nagyon jó választás volt, mert a magyar jatékosokat rendszerbe kell rakni és egy kompakt rendszerben sok jatékosunk ki tudja hozni magából az ösztönös, vele született erényeket!

A Honvéddal 3-5-2-es felállást alkalmazott, ami két esztendővel ezelőtt érdekes volt, mert itthon szinte senki nem ismerte ki kellően ennek az ellenszerét és ennek köszönhetően a legtöbb csapatnak problémája is akadt ellenünk, a Honvéd ellen.

Rossi fizikailag is kemény felkészülést csinál, kemények az edzések, sok a dinamikus lábgyakorlat és sok a futás.
Ebben tipikusan olasz!
Sok taktikai ,védekező gyakorlatot vezényelt az edzések során, amely nekem nem volt új, mert Olaszországban tapasztaltam már ezeket, légióskodásom során.

Fontosnak tartom, hogy Rossi emberileg is szimpatikus és ha megkérdezel bárkit, ők is azt mondják mennyire normális a kapcsolat edző és játékos között.
Érdekesség, hogy mindketten bal labásak vagyunk, és mindketten játszottunk a Sampdoriában.Copyright @ Laczkó Zsolt 2018.

LACZKÓ ZSOLT magyar bajnok és válogatott labdarúgó, az U.C. Sampdoria, a Vicenza Calcio és a Padova Calcio egykori játékosa.

Genova, 11/02/2012
Serie B – 27.a giornata / Sampdoria-Albinoleffe
Zsolt Laczko

2018-10-01T13:26:18+00:00